Hållbarhet

Mablore produktion

För vår produktion har vi arbetat tillsammans med den svenska producenten Klot Design & Produktion AB. Större delen av våra jerseyprodukter har tillverkats lokalt i Litauen i GOTS-certifierad ekologisk bomull, återvunnen polyamid och det miljövänliga materialet Tencel. Fabriken gör produktionen så miljövänlig som möjligt och tillverkar både tyget och kläderna under ett och samma tak. Fabriken har högsta betyg på BSCI samt SA 8000. Samarbetar också med Greenpeace Detox program för att minimera vattenåtgången och rena utsläppen, genom Oeko-tex Standard 100.

 

Vi är GOTS certifierade

Gots är en välkänd internationell miljöcertifiering för ekologiska textilier och plagg. En produkt märkt med GOTS innebär att produkten är ekologisk genom hela produktionsprocessen från råvara till färdig produkt. Gots utvecklades genom samarbete med ledande standardsättare i syfte att definiera krav som är erkända över hela världen och som säkerhetsställer textilens organiska status från skörd av råvarorna genom miljövänlig och socialt ansvarsfull tillverkning hela vägen till märkning för att ge trovärdig försäkran till konsumenten.

 

Våra produkter

Vi använder återvunnen polyamid som är ett material som har återvunnits från avfall från tillverkningsindustrin. Med en stor hållbarhetsvinst på grund av låg energiförbrukning och resurser jämfört med nyproducerad fiber.

Vi använde också mycket seamless produkter som har en hög komfort med fantastisk passform och stor rörelsefrihet. Materialet är mycket smidigt, värmande och bekvämt att bära, torkar snabbt och är lättskött. Då seamless produkterna saknar sömmar blir det mindre materialsvinn under produktionen, vilket gör seamless till plaggen till ett hållbart val.